CIEE

CIEE indretningen i København tager udgangspunkt i de danske årstider og er baseret på en skandinavisk farve pallette på 12 forskellige farver, der knytter sig til hhv. vinter, forår, sommer og efterår. Fra rum til rum bevæger man sig bogstaveligt talt gennem årstidernes skiftende nuancer, og farverne bruges ligeledes til at fremhæve og fastholde nogle af de historiske spor fra tidligere beboere.

Der er lagt vægt på at etablere et uformelt og afslappende uddannelsesmiljø, med dansk og skandinavisk designede møbler. Foruden fem forskelligt designede klasselokaler, kontorer, et lærerværelse og en reception, finder man en stor lounge med et organisk studiemøbel og en kæmpe sofa foran en pejs.

Flere af lokalerne kan samles fra små til store rum, således at undervisningen og rummenes funktioner kan ændres og er fleksible. Indretningen skal både skabe de bedste tænkelige vilkår for eleverne i forhold til læring og skolens aktiviteter. Samtidig peger indretningen mod noget så dansk som hyggen. Forhåbentlig vil ’hyggen’ stimulere elevernes sammenhold og venskaber under deres ophold i København.

Indretningen rummer også inspiration og opfordrer eleverne til at tage på ture og undersøge alt, hvad København har at byde på. Foruden store grafiske folier foran klasselokalerne, der repræsenterer Københavns forskellige bykvarterer, er der etableret et bibliotek med danske bøger og musik fra unge, lokale kunstnere. Mest af alt resonerer indretningen og designet af CIEE organisationens intentioner om at etablere kulturel kendskab, forståelse og tilknytning. Excellence. Integritet. Respekt.

Funktion
Skole

Beliggenhed
København

Bygherre
Ciee

År
2019

Areal
750 m²