E.C. Hansen Hus

På den historiske Carlsberggrund i København har Danielsen Architecture tegnet et nyt kontorhus, som respekterer det gamle Carlsbergs arkitektur

Den gamle Carlsberggrund bliver fuld af kontraster, for i mellem fredede og bevaringsværdige bygninger fra J.C. Jacobsens oprindelige bryggeri fra 1847 vokser nu Københavns højeste højhuse og nye byfunktioner. EC Hansen Hus er nyt, men huset respekterer historien og forsøger at bygge bro mellem nyt og gammelt på Carlsberggrunden.

Kontorhuset på 16.000 m2 er tredelt, og tredelingen er en klassisk arkitekturmetode som allerede findes flere steder i Carlsberg Byen – for eksempel i Carl Harilds smukke ”Tap E” fra 1922.

Tredelingen starter med en stueetage, som i Carl Harrilds version har mange åbninger til 1920’ernes ølkuske. I Danielsens nye carlsberghus er åbningerne til handlende, cafégæster og folk som skal på arbejdeI huset, men dele af glasset i stueetagen peger tilbage i tiden, for det er lavet af gamle grønne flasker. Mod næste etage er murværket muret i de klassiske rulleskifter som man finder mange steder i Carlsberg Byen.

Over stueetagen er bygningskroppen mere massiv. Facaderne er murede og dansende vinduer skaber spænding mellem en let og legende effekt af forskellige funktionelle facadeåbninger i den tunge bygningskrop. Murstenene spiller i gråbrune nuancer, og refererer til den gamle bryggerigård i Carlsberg Byen.

EC Hansen hus slutter med en penthouse-etage klædt i metal der skinner som let patineret messing. Metalfacaden er i familie med de mange kobberdetaljer på den historiske bryggerigrund.Fra tagetagen på EC Hansen Hus kan man nyde udsigten over byen, eller se ned gennem atriumgården som sørger for, at sollyset strømmer ned i bygningens store indre.

Funktion
Erhverv

Beliggenhed
København V

Bygherre
Carlsberg Byen

År
2017-2020

Areal
16.000 m2

Koncept