Turbinehuset

I det stærke, gamle hjerte af København står Turbinehuset som en fremadskuende påmindelse om fortiden. Det innovative kontorhus er skabt med stor forståelse og respekt for områdets historie og arkitektur. Med naboer som det tidligere elektricitetsværk, mindre pudsede borgerhuse, beboelsesbygninger fra 70erne og den karakteristiske Dronningegården binder Turbinehuset området sammen.

Den rødmurede facade er tro mod vores danske murertraditioner, mens letheden alligevel er fuld af nutidige detaljer. Messinglegeringen, tombak, er en livlig og bestandig signatur for Turbinehusets ydre, der fortæller historier om stedets arkitektoniske arv og samtidig peger fremad med skarpe linjer og skrå vinkler. Ved alle husets vinduer er murfalsene indrammet i specialfremstillede tombakelementer i forskellige formater. Udvalgte vinduespartier har en skrå vinkel, mens de smalle vinduespartier har helt rette sider, hvilket tilsammen giver facaderne en oplevelsesrigdom og bygningen en helt særlig identitet. Denne særliggørelse af vinduespartier kan genkendes fra Dronningegården, hvor udvalgte vinduer og altaner er indrammet med en anden farve mursten end facaden.

Indgangspartiet og hovedtrappens lyse rum er ligeledes en vigtig del af Turbinehusets arkitektoniske identitet. Kontoretagerne får dagslys fra gaden samt den centrale atriumgård, der er bygningens hjerte, og hvortil der er udgang fra alle etager.

Funktion
Kontor, restaurant og detail

Beliggenhed
Adelgade 12
København K

Bygherre
Tetrep Adelgade K/S

År
2011-2016

Areal
7.000 m²

X