Karré på kanten af Kalvebod

På grænsen mellem Ørestad Syd og Kalvebod Fælled – præcist hvor den høje tætte by møder det flade åbne landskab –  er 239 boliger på vej


Ørestad-karréen ”Lavetten” er på vej op. Når bygningen står i fuld højde, kommer der, over de 239 boliger, et gigantisk grønt tag som hælder seks etager. Planterne på taget refererer til Kalvebod Fælled som ligger lige udenfor og hældningen giver lys og udsigt til boligerne.

Indtil 1943 lå Kalvebod Fælled under vand, men det 20 km2 store område blev inddæmmet og naturen – ikke mindst fuglelivet – indtog det hurtigt. I 40 år var den militært øvelsesterræn, men nu alle kan færdes frit på Fælleden som i dag er en del af Naturpark Amager.

Kalvebod Fælleds største attraktion er landskabet: det flade strandoverdrev som ligger plant med havets overflade. Himmel og hav mødes i en lige linje på horisonten og der er allermest himmel. Det er et landskab af uendelighed indtil du får øje på Ørestads lodrette nybyggeri med græssende køer, dådyr og heste i forgrunden og Københavns tårne i baggrunden.

Læs mere om arkitekturen her og læs om landskabsarkitekturen her

Foto: Lena Skaustein, Danielsen Architecture