Danielsen Urban Landscape vinder konkurrence om Buddinge Sundheds- og Beskæftigelseshus

I samarbejde med Henning Larsen Arkitekter, Rambøll og Nordstern har Danielsen Urban Landscape vundet konkurrencen om Buddinges nye Sundheds- og Beskæftigelseshus i Gladsaxe Kommune. Danielsen Urban Landscape skal stå for landskabet omkring byggeriet, for taghaver og en lille park på bagsiden af huset.

Landskabet kommer til at flette sig ind imellem bygningerne af det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus og nabogrunden som en frodig kile der forbinder villakvarter med Buddinge Station, og vil fungerer som et samlende elementet for de forskellige delområder. Landskabets fokuserer på at sikre en harmonisk skalaovergang mellem de kontrastrige omgivelser – Buddingevej mod vest, som er stor og bred, og villakvarteret mod øst, som er lavt og tæt. Yderligere ligger fokus i at skabe et byrum med en robust beplantningsstrategi der relaterer sig til lokale biotoper, samt forholde sig til funktioner, materialer og designet i de åbne stueetager inde i huset. Alt sammen skal medvirke til et mangfoldigt og dynamisk byliv ved Buddinge Byport med stærk identitet og en samlet helhed, som inviterer til en aktiv hverdag, samt samlende om sociale og kulturelle tiltag.

Du kan finde mere information om projektet her eller tag et kig på vores naboliggende projekt Buddinge Byport som kommer til at “smelte” sammen med Sundheds- og Beskæftigelseshuset landskab.