E.C. Hansen hus x Egetæpper

Fra overordnet spaceplanning til tæppedesign.

Danielsen Spaceplanning fortolkede det gyldne look fra det gamle Carlsberg til det unikke design til E.C. Hansen Hus. Danielsen Spaceplanning var ansvarlige for planløsningen, receptionen / “Grab and Go” cafeområdet og tæppedesignet til E.C. Hansen Hus.

For at sikre en høj grad af brugerfleksibilitet, centrerer planløsningen sig omkring at skabe rum, perfekt tilpasset til forskellige arbejdssituationer. For at designe rundt omkring de dominerende ventilations- og elektriske installationssystemer, gjorde teamet forhindringer til positive brugeroplevelser. Derfor er tekøkkener, mødelokaler og andre rum centreret omkring tekniske kerner i integrerede pavilloner, udsmykket med trælameller. På denne har pavillonerne et ensartet design i hele bygningen. I ånden af ​​projektets brugerorienterede tilgang, dannede Visma en styregruppe, der hjalp med at oversætte medarbejdernes behov og ønsker til specifikt design. Gitte Kjær fra Danielsen Spaceplanning forklarer:

”Vi ønskede at skabe hjemlige og meget differentierede miljøer. Med tæppefliserne tilstræbte vi at fremme trivsel gennem oprettelsen af ​​et energisk, men alligevel harmonisk farvebad, der er behageligt i stedet for overvældende, og det lykkedes os virkelig. Derudover gør tæppedesignet de nye lokaler endnu mere relevante for brugerne, ved at fremhæve arbejde, afslapning og sociale zoner ved hjælp af farveskift som et vigtigt værktøj. Foran de store glassektioner ændres tæppefarver derfor, da disse områder betragtes som lounger, harmoniske visuelle brud fra de mange kontorsæder placeret langs de op til 100 meter lange facader. ”

Danielsen Spaceplanning x Ege tæpper

Blå er det grundlæggende valg af tæppefliser, elegant suppleret med grønt og rust for at uddybe de arkitektoniske valg og få dem til at relateres til kontorindretningen. For at undgå skarpe farveskift arbejdede Danielsen Spaceplanning med naturlige overgange, der integreres diskret. Inden for hver farvegruppe blandes to eller tre forskellige toner omhyggeligt i levende, men alligevel harmoniske designs. For at blødgøre det industrielle udseende og følelse bringer farverne associationer til organiske elementer som havet, rust på metaloverflader og græs. Inden for hver farvekategori blev de specifikke tæppestilarter valgt for deres evne til at blande sig i naturlige kompositioner. Det bløde og strukturerede Calico tæppe supplerer bygningens struktur og passer godt sammen med beton-, glas- og træoverfladerne. Akustik var også en vigtig parameter. Brugerne var opmærksomme på ulemperne ved lydreflektion og støj, og baseret på den akustiske ydeevne kunne de godt lide ideen om Calico tæppet. Det nye hjem til Visma er DGNB Gold-certificeret, og Calico tæppet passer naturligvis perfekt til dette krav. Gitte forklarer:

”Når jeg udfører projekter, sætter jeg nogle gange spørgsmålstegn ved, at vi fortsætter med at tilføje nye materialer til verden. Derfor trøster det mig at vide, at Calico er lavet af brugte fiskenet og plastflasker, da bæredygtighed også var meget vigtigt for Visma-styregruppen. ”

Læs mere om projektet her.

Funktion
Kontor

Beliggenhed
København V

Bygherre
Carlsberg Byen

År
2020

Areal
- m²