Skolegårdens landskab er opdelt i tre temaer på skolens legepladser. “Vulkanen”, “Birkeskoven” og “Havnen”. Deres inspiration er hentet fra naturen i og omkring Hafnarfjörður. “Eldfjallið” ligger på den sydvestlige side og er den anden legeplads i folkeskoleafdelingen. Legepladsen afspejler det barske og kraftfulde vulkanske landskab, der kendetegner Hafnarfjörður. Buede linjer på overfladen karakteriserer en stor del af området og efterligner landskabet, der engang var formet af jordskælv, mellem små bakker. Dette område er beregnet til mere aktiv og dynamisk leg, og dets design vækker nysgerrighed og tilskynder til kreativ og fantasifuld leg. På den sydlige side af grunden ligger den anden halvdel af folkeskoleafdelingens legeplads, “Birkiskógurinn”, som refererer til landets birkeskove.
Den naturlige højde af landskabet er indarbejdet i designet og tilbyder et fredeligt, beskyttet og beskyttet uddannelsesmiljø for børnene kaldet “Søen”. “Søen” er naturligt adskilt af landskabet, med faste trin, der både fungerer som individuelle læringsrum, men også som samlingssted for kollektive aktiviteter og uddannelse. Det samme kan siges om området i og omkring rampen ned til “Skoven”. Over “Skoven” smelter naturen sammen med leg og læring under birketræernes kroner og uddannelse gennem et dyrkningsområde. Der er arkæologiske levn i dette område, men af sikkerhedsmæssige årsager blev det besluttet ikke at gøre det tilgængeligt, men at give mulighed for at inddrage det i undervisningen. Mod syd og sydøst ligger legepladsen “Havnen”, inspireret af Hafnfirs maritime traditioner, specielt designet til førskolebørn. Overflademarkeringer inviterer børn på fantasifulde rejser langs hvalstien, hvor de kan følge hvalernes spor, eller træde ind i rollen som sømænd og sejle rundt på skibe. Området gør leg til historiefortælling i havnens rige kulturarv.
De tre legeområder er derefter forbundet kontinuerligt gennem hele stedet af temastierne Volcanic Trail, Birch Trail og Whale Trail. Skolens uberørte natur er integreret i en aktiv del af undervisningsforløbet, hvor elever på tværs af aldersgrupper kan udforske og lære. Designet giver derfor mulighed for adgang til “Biologipladsen” direkte fra foredragssalen. “Biologipladsen” inviterer eleverne til at tegne materialer direkte fra naturen til undervisning og dermed skabe en dybere forståelse af økosystemer og bæredygtighed.
Funktion
Beliggenhed
Bygherre
År
Areal