Sorte Brødre Plads

Roskildes centrum emmer af historie, handelsliv og kultur, der giver en unik atmosfære, som gør Sorte Brødre Plads til et helt særligt sted. Pladsens centrale placering i byen og den korte afstand til stationen vil gøre de kommende boliger og urbane pladsrum til et attraktivt boligområde.
Ambitionen er at skabe to samlede bebyggelser med beboerne i fokus.

Bebyggelsen opføres i 2,5 til 4,5 etager i henhold til lokalplanen, i samspil med gennemskæringerne af ”karréerne”, der giver variation og godt arkitektonisk spil og samspil med de grønne lommer omkring. På byggefelt B introduceres basen, der formidler overgangen fra gade til bolig, og som med dens publikumsorienterede funktioner, såsom dagligvarebutik og caféer/restauranter, vil give de forbipasserende og beboerne i området mulighed for interaktion mellem inde og ude.
Der er således gjort et arbejde for, at projektet skal bidrage karakterfuldt til identitetsskabelsen af fortætningen af området, samtidig med at adgangen til friarealerne forstærkes, så byen inviteres indenfor i de frodige centrale opholdsrum.

Funktion
Boliger

Beliggenhed
Sorte Brødre Plads
Roskilde

Bygherre
SPD

År
2022

Areal
9.000

Situationsplan