Danielsen vinder udbud på nyt bæredygtigt boligbyggeri på Cordozagrunden i Solrød

Green Hills i Solrød Kommune bliver ikke blot et markant vartegn for kommunen, det bliver også et bæredygtigt foregangsprojekt, der rummer boligmuligheder for mennesker i alle aldre med et seniorfællesskab i hjertet af bebyggelsen. Ejendommen forventes at stå færdig i 2022/2023.

Det var med høje forventninger, da Solrød Kommune tilbage i august 2019 sendte den såkaldte Cordoza-grund i udbud med henblik på at skabe et enestående boligbyggeri i den sydlige del af kommunen. Det kommende boligbyggeri skulle nemlig leve op til en række ambitiøse krav om f.eks. bæredygtighed, klimasikring, markant arkitektur samt varieret boligsammensætning og samtidig bidrage til kommunens vision om at være det bedste sted at leve og bo.

Boligbyggeriet får navnet Green Hills, fordi det giver associationer til grønne bakker, der rejser sig fra jorden mod himlen. Det udvikles i et samarbejde mellem Balder Danmark, Sjælsø Management, Bovieran Danmark, Danielsen Urban Lanscape og Solrød Kommune.

Green Hills opføres som en åben karrébebyggelse med skrå tagflader, som rejser sig fra jordoverfladen og mødes i en spids i 9. etage. Den unikke form er sikrer, at der tages mest muligt hensyn til byggeriets naboer, da bygningerne er helt nede i jordhøjde tættest på nabobygningerne.

Byggegrunden er afgrænset af Cordozavej mod syd og Tåstrupvej mod vest og har en attraktiv beliggenhed tæt ved togstationer og motorvej. Desuden kobler grunden sig på et eksisterende sti- og cykelstinet, der giver adgang til bycentrum og ikke mindst stranden.