Metropolis

I et samspil mellem skala, komposition og materialevalg står Metropolis som et fyrtårn for enden af Sluseholmen. Bygningen markerer sig som et særegent stykke arkitektur, der både udfordrer sin tidsånd og det formsprog, der ellers præger havneområdets nye bebyggelser.

Metropolis står som et nyt landmærke for Sluseholmen og den igangværende byudvikling af de nære havneområder i Sydhavnen. Bygningen, der er over 45 meter høj, ligger på en kunstig halvø, afgrænset af en spunsvæg, som er fast funderet i undergrunden. Allerede i stueetagen afsløres en fantastisk udsigt, da huset hviler på en fire meter høj plint. Den fantastiske udsigt kan også opleves fra den store fælles tagterrasse og fra de private tagterrasser, der tilhører de største lejligheder på 10. og 11. etage med egen adgang fra lejlighederne.

Byggeriet er udført med svungne former, og støbt i lyseblåt fiberbeton med vinduer og altaner udformet som ovale huller. Facadens blå fiberbeton består af hvid cement, marmormel og glasfiber. Den changerende overflade på fiberbetonen er ubehandlet og vil med tiden patinere og komme til at fremstå som skallen på en blåmusling; mørk i regn og lys i tørvejr.

Funktion
Boliger

Beliggenhed
Sluseholmen
København SV

Bygherre
Nordkranen A/S

År
2006

Areal
10.000 m²

Situationsplan

Håndskitser