Christiansholms Vænge

Christiansholms Vænge er en skøn enklave bestående af 22 rækkehuse med stor fokus på materialevalg og indpasning i området.

Rækkehusene er placeret parallelt med banen ved Klampenborg station og er udført i lyse gule mursten fra Petersen Tegl med høj stoflighed og variation i kombination med træpartier i eg, der giver facaderne varme og liv. Bebyggelsen har flere forskydninger i facadelinjen, der er med til at bryde den monotone facadearkitektur og tilføre individualitet til hver enkelt bolig. Rækkehusene har til hensigt at udstråle den samme tyngde og robusthed som Gentoftes ældre huse opført i 30’erne og 40’erne. Den lodrette opdeling af facaderne, vil tilpasse det store bygningsvolumen til en mere menneskelig skala på gadeplan. Det giver indtryk af en bebyggelse bestående af flere enkeltejendomme.

Boligerne er udført i 2 etager og varierer i tagform fra flad til skrå tagflade. Boligerne er alle forsynet med ovenlys placeret over boligens centrale trappe og trækker dermed lys hele vejen ned gennem boligen.

I forbindelse med vindues- samt dørpartier, er flere af partierne udført i kombination med træpartier i egetræ, som flere steder trækkes med rundt om hjørnet af facaderne.

 

Rækkehusene er imødekommende med en stor entre med direkte adgang til gæstebadeværelse og videre ind til opholdsarealerne og resten af boligen. Det første møde er det store åbne gennemlyste køkkenalrum med opholdsstue i forlængelse. På 1. sal finder er soveværelse, værelser og stort badeværelse placeret belyst af det store åbne ovenlys.

 

Flere af rækkehusene er designet med en stor åben forskydning/karnap i facaden, der giver ekstra lys til boligerne og åbner op ud til de fine have. Foran rækkehusene mødes man af brostensbelagt forareal opdelt i forskellige zoner til ophold og parkering.

Funktion
Boliger

Beliggenhed
Christiansholm Vænge
Klampenborg

Bygherre
KPC

År
2022

Areal
3300

Situationsplan