Teglværkskajen

Teglværkskajen hører under samme lokalplan som Teglporten og er opført i en tæt, homogen karréstruktur i 4 til 7 etager, omgivet af kanaler, promenader og gader.

Alle boliger har to altaner eller terrasser med murede forkanter med stålværn ovenover, der formmæssigt bærer referencer til modernismen. De rene linjer afspejler, at bygningen er tegnet indefra og ud. Det betyder, at facaden følger husets indre funktioner. Opholdsarealerne i lejlighederne er fx vendt mod de ydre omgivelser, mens soveværelserne vender mod gårdrummet.

Lige som sin nabo, Teglporten, har Teglværkskajen et ganske særligt facadeudtryk. Der er anvendt to forskellige typer mursten, der ikke står i kontrast til hinanden, men indgår i et harmonisk og dynamisk samspil. Når lyset rammer stenene, vil den ene være mere blank end den anden og reflektere lyset – ikke helt ulig det vand, der omgiver Teglholmen.

Kontakten til vandet er helt centralt for udformningen af Teglværkskajen. En trappe, der er ca. lige så bred som bygningens facade, giver et unikt uderum med direkte adgang til vandet.

Funktion
Boliger

Beliggenhed
Teglholmens Østkaj
København SV

Bygherre
Obel Lfi Ejendomme A/S og Agenda Property ApS

År
2013-2017

Areal
21.330 m²

Situationsplan